Tandoori chicken

Tandoori chicken

4.9 57 avaliações
Preparação 20min
Total 45min
6 portions

Ingredientes

Tandoori paste
  • coriander seeds
    1 tbsp
  • cumin seeds
    1 ½ tbsp
  • black cardamom pods
    6
  • whole cloves
    10
  • Kashmiri chilli powder
    2 tbsp
  • ground turmeric
    1 tbsp
  • ground cinnamon
    2 tbsp
  • sea salt
    1 tbsp
  • brown sugar
    60 g
  • tomato paste (see Tips)
    120 g
  • garlic cloves
    120 g
  • fresh ginger cut into pieces
    80 g
  • extra virgin olive oil plus extra to preserve
    200 g
Tandoori chicken
  • chicken thigh fillets cut into pieces (3 cm)
    800 g
  • lemon juice only
    ½
  • sea salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    1 pinch
  • Greek yoghurt (see Tips)
    200 g
  • extra virgin olive oil to grease
  • fresh mint leaves to garnish
  • lemon wedges, to serve
  • chutney of choice, to serve

Nutrição por 1 portion

Energia 360.4 kcal / 1513.6 kJ
Proteína 27 g
Gordura 23.4 g
Hidratos de carbono 10 g
Fibra 2.3 g
Gordura saturada 7.7 g
Sódio 688.3 mg

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100 000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...