Salmorejo - chłodnik z Andaluzji

Salmorejo - chłodnik z Andaluzji

4.5 54 avaliações
Preparação 5min
Total 1h 5min
4 porcje

Ingredientes

  • 1 - 2 kawałki chleba pszennego (35-40 g)
  • 2 ząbki czosnku
  • 700 g pomidorów sparzonych, obranych ze skóry, bez gniazd nasiennych
  • 180 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 20 - 25 g czerwonego octu winnego
  • 1 - 1 ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • szynka serrano (opcional) do dekoracji (35-40 g)

Dificuldade

fácil


Nutrição por 1 porcję

Sódio 674.5 mg
Proteína 6.6 g
Energia 2091.1 kJ / 499.8 kcal
Gordura 48.2 g
Fibra 2.6 g
Gordura saturada 8 g
Hidratos de carbono 11.6 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100 000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...