Easy chicken congee with Chinese sausage and mushrooms

Easy chicken congee with Chinese sausage and mushrooms

4.4 7 avaliações
Preparação 5min
Total 35min
6 portions

Ingredientes

  • long grain rice or jasmine rice
    180 g
  • sea salt
    1 tsp
  • chicken breast sliced into strips
    150 g
  • Chicken stock paste (see Tips)
    2 tsp
  • ground white pepper
    2 pinches
  • water
    1500 g
  • sesame oil
    5 tsp
  • Chinese sausages (approx. 80 g), thinly sliced (see Tips)
    2
  • fresh shiitake mushrooms (100 g), halved if large
    8 - 12
  • spring onion/green onion sliced, to garnish
    1
  • fried shallots to garnish
    2 tbsp
  • red chilli oil to drizzle (see Tips)

Nutrição por 1 portion

Energia 392.5 kcal / 1642.1 kJ
Proteína 17.5 g
Gordura 18.9 g
Hidratos de carbono 39.1 g
Fibra 2.1 g
Gordura saturada 5.6 g
Sódio 896.8 mg

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100.000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...