Dispositivos e acessórios
Spiced garlic prawns and calamari
Preparação 10min
Total 15min
8 portions
Ingredientes
-
calamari hoods (approx. 330 g total)3
-
raw prawns deveined and tails intact20
-
garlic cloves4
-
lemon zest (approx. 5 x 2 cm), no white pith2 pieces
-
long red chilli deseeded if preferred and cut into halves½ - 1
-
fresh flat-leaf parsley leaves only, plus extra finely chopped for garnishing3 sprigs
-
fresh coriander leaves only, plus extra finely chopped for garnishing3 sprigs
-
olive oil40 g
-
dry white wine2 - 3 tbsp
-
sweet paprika½ tsp
-
sea salt to taste¼ tsp
-
lemons cut into wedges, to serve1 - 2
Dificuldade
fácil
Nutrição por 1 portion
Sódio
358.9 mg
Proteína
17 g
Energia
543 kJ /
129 kcal
Gordura
5.9 g
Fibra
1.2 g
Gordura saturada
1.1 g
Hidratos de carbono
0.8 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
Spanish tapas
10 Receitas
Austrália e Nova Zelândia
Austrália e Nova Zelândia
Também pode gostar...
Pork with black bean sauce
30min
Penne with mussels
1h 5min
Russian beetroot salad
1h 10min
Thai-style prawn broth with spicy apples
1h 15min
Garlic mushrooms
25min
Chilli lime prawns with soba noodles
25min
Stuffed chicken with herbed mushroom rice
2h 15min
Chilli and garlic prawns
1h 10min
Smoked trout pasta with lemon and capers
35min
Asian chicken noodle soup
1h 35min
Whole cauliflower with pea purée
40min
Garlic prawns
25min