
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Filling
- 20 g olive oil
- 200 g onions quartered
- 2 garlic cloves
-
450
g stewing steak diced (2 cm)
ou 450 g beef chuck steak diced (2 cm) - 220 g lamb's kidneys rinsed, halved and white cores removed, cut in pieces (1 cm)
- 40 g plain flour
- 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 6 sprigs fresh thyme leaves only
- 1 dried bay leaf
- 1 Tbsp Worcestershire sauce
- 20 g tomato purée
- 80 g red wine
-
350
g beef stock
ou 350 g vegetable stock
Pastry
- 250 g self-raising flour plus extra for dusting
- 125 g suet
- 1 pinch fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 165 g water plus extra for sealing
- unsalted butter for greasing
Steaming
- 2200 g water
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 810 kcal / 3387 kJ
- Proteína
- 40.9 g
- Gordura
- 42.7 g
- Hidratos de carbono
- 65.4 g
Receitas alternativas
Farmhouse Fruit Cake
1h 20min
Eccles Cakes
1h 45min
Bread Sauce
1h 25min
Christmas Bread Sauce
15min
Chicken, Ham and Asparagus Pie
29h
Christmas Pudding
14h 30min
Mincemeat
15min
Shortcrust pastry
5min
Sticky Jamaican Ginger Cake
25h
Luxury Fish Pie with Parmesan and Garlic Sweet Potato Mash
1h 20min
Beef, Ale and Dumpling Stew
1h 55min
Yorkshire Pudding
1h