Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Syrup
- 330 g raw sugar
- 370 g water
- 1 tbsp honey
- 1 cinnamon quill
- 1 tsp ground cardamom
- 1 tsp dried fennel seeds
- 1 orange, zest only, no white pith
Cake
- 190 g salted butter, softened, plus extra for greasing
- 280 g shelled unsalted pistachio nuts, plus 2 tbsp for decorating
- 170 g raw sugar
- 1 orange, zest only, no white pith
- 3 eggs
- 60 g full cream milk
- 1 tbsp white vinegar
- 220 g self-raising flour
- 120 g plain flour
- 1 tsp baking powder
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 3447.6 kJ / 820.9 kcal
- Proteína
- 14.8 g
- Hidratos de carbono
- 99.6 g
- Gordura
- 41.2 g
- Gordura saturada
- 11.8 g
- Fibra
- 5.7 g
- Sódio
- 554.9 mg
Receitas alternativas
Steamed lemon cake
2h 20 min
Caramel, date and walnut bundt
1h 15 min
Yoghurt cake
1 Std. 40 Min
Finger lime tarts
2h 30 min
Almond briouats with honey and sesame seeds
1h
Peach and plum upside-down cake
50 min
Ricotta fruit tart
1h 30min
Chocolate and pear cake
1h 30min
Apple tea cakes
1h 10 min
Hazelnut torte
3 Std. 15 Min
Mini French apple cakes
1sa 35 dk
Chocolate fondant cake
40 min