Dispositivos e acessórios
Tiropita (Greek cheese pie)
Preparação 25min
Total 1h 10min
8 portions
Ingredientes
-
unsalted butter cut into cubes180 g
-
feta cheese600 g
-
full cream milk700 g
-
fine semolina100 g
-
sea salt½ tsp
-
eggs6
-
ground black pepper to taste1 - 2 pinches
-
filo pastry (approx. 375 g - see Tips)16 sheets
-
cold water for sprinkling
-
sesame seeds for sprinkling (optional)1 tsp
Dificuldade
fácil
Nutrição por 1 portion
Sódio
1212.6 mg
Proteína
23.9 g
Energia
2407.8 kJ /
573.3 kcal
Gordura
40.1 g
Fibra
1.1 g
Gordura saturada
24.8 g
Hidratos de carbono
29.5 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
Postcards from Greece
14 Receitas
Austrália e Nova Zelândia
Austrália e Nova Zelândia
Também pode gostar...
Soutzoukakia ("little sausages") with rice
1h
Polenta
25min
Tiramisu
5h 20min
Greek Cheese Filo Pie (Tiropita)
1h 10min
Cheese pies
1h 25min
Steamed coconut custards
45min
Peas and jamon
40min
Salame di cioccolato (chocolate salami)
3h 10min
Pear and Walnut Cake
1h 35min
Grilled eggplant dip
2h
Carrot gnocchi with zucchini cream
1h 15min
Rizogalo (Greek rice pudding)
1h 10min