Banana tart tartin with chocolate sorbet

Banana tart tartin with chocolate sorbet

4.1 7 avaliações
Preparação 30min
Total 27h 35min
8 portions

Ingredientes

Chocolate sorbet
  • raw sugar
    60 g
  • cocoa powder (70% cocoa) to taste
    30 - 50 g
  • cold water
    580 g
  • glucose syrup
    30 g
Iced puff pastry
  • ice cubes
    40 g
  • unsalted butter frozen and cut into cubes (2 cm)
    90 g
  • plain flour plus extra for dusting
    100 g
  • sea salt
    ¼ tsp
Filling
  • unsalted butter plus extra for greasing
    60 g
  • white sugar
    150 g
  • crystallised ginger
    30 g
  • water
    20 g
  • ground cinnamon
    ¼ tsp
  • ground nutmeg
    1 pinch
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • ripe bananas cut into halves lengthways
    4

Nutrição por 1 portion

Energia 366 kcal / 1540 kJ
Proteína 3.7 g
Gordura 15.3 g
Hidratos de carbono 55.2 g
Fibra 3.7 g
Gordura saturada 6.7 g
Sódio 157.9 mg

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100.000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...