Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Spice mix
- 1 tsp chilli powder
- ½ tsp ground turmeric
- 3 tsp curry powder
- ½ tsp ground black pepper
Curry
- 500 g skinless chicken breast fillet, cut into strips (2.5 cm x 5 mm)
- 1 tbsp lime juice
- 1 tsp salt, plus extra to taste
- 1 garlic clove
- 2 ½ cm piece fresh ginger, peeled
- 1 cinnamon quill
- 2 cardamom pods
- 2 whole cloves
- 40 g oil
- 8 fresh curry leaves
- 2 brown onions, cut into slices
- 50 g tomato paste
- 120 g coconut cream
- 120 g coconut milk
- ½ tsp sugar
- 1 red capsicum, cut into julienne
- 1 carrot, cut into julienne
- 1 - 2 pinches freshly ground pepper, to taste
- 2 eggs
- 3 roti, cut into julienne (see Tips)
- 1 lime, cut into 8 wedges, for garnishing
- Nutrição
- por 1 portions
- Energia
- 1488 kJ / 354 kcal
- Proteína
- 25.6 g
- Hidratos de carbono
- 17.8 g
- Gordura
- 18.7 g
- Fibra
- 7 g
Receitas alternativas
Kuruma iraichchi with coconut roti
1h 40min
Onion bhaji
45 min
Chicken korma
45 min
Chicken tikka masala
1 Std. 10 Min
Beef madras
1h 30min
Pork vindaloo
2h 20min
Chicken 65 and green chutney
1h 5min
Rogani kumbh
45 min
Bhuna gosht
1 godz. 20 min
Rogan josh
1h 35min
Sri Lankan red beef curry
1h 40min
Murgh makhani (Butter chicken)
1 godz. 15 min