Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- water, for soaking
- 1 tbsp coriander seeds
- 3 tsp cumin seeds
- 10 sprigs fresh coriander, leaves, stalks and roots cleaned (see Tips)
- 5 sprigs fresh mint, leaves only
- 2 tsp garlic paste (see Tips)
- 2 tsp ginger paste (see Tips)
- 2 fresh green chillies, deseeded, trimmed and cut into halves
- 500 g lamb mince
- 1 egg white
- 50 g chickpea (besan) flour
- 1 tbsp garam masala (see Tips)
- 2 tsp salt
- olive oil, for brushing
- natural yoghurt, to serve
- 1 lime, cut into wedges, to serve
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 604.5 kJ / 143.9 kcal
- Proteína
- 13.1 g
- Hidratos de carbono
- 4.6 g
- Gordura
- 7.7 g
- Gordura saturada
- 2 g
- Fibra
- 2.5 g
- Sódio
- 523.7 mg
Receitas alternativas
Chicken tikka masala
1h 10 min
Samosas
1sa 35 dk
Sri Lankan red beef curry
1 Std. 40 Min
Madras curry powder
15min
Beef madras
1h 30min
Lamb dhansak
25 Std. 45 Min
Spiced lamb roast
29u. 50min
Vindaloo pork
5 Std. 10 Min
Spiced lamb flatbread
2h
Bhuna gosht
1h 20 min
Kuruma iraichchi with coconut roti
1 Std. 40 Min
Murgh makhani (Butter chicken)
1h 15 min