
Versões compatíveis
Sous vide fillet steak with gin and peppercorn sauce
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 10 juniper berries
- 6 allspice berries
- 2 tsp pink peppercorns
- 4 beef fillet steaks (180-200 g each, 3 cm thickness)
- 20 g extra virgin olive oil
- 2 garlic cloves
- 20 g gin of choice (see Tips)
- sea salt to season
- water to fully submerge bags (not higher than the 2L maximum fill level)
- 30 g lemon juice (approx. ½ lemon) or 1 level tsp ascorbic acid powder
Gin and peppercorn sauce
- 50 g eschalots
- 2 tsp pink peppercorns
- 50 g gin of choice
- 1 tsp white wine vinegar
- 1 tbsp oil to fry
- 100 g unsalted butter plus an extra 1 tbsp
- 2 egg yolks
- mixed salad leaves to serve
- salt to taste
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 635.9 kcal / 2670.6 kJ
- Proteína
- 44.8 g
- Gordura
- 51.2 g
- Hidratos de carbono
- 0.8 g
- Fibra
- 0.4 g
- Gordura saturada
- 23 g
- Sódio
- 118.7 mg
Nas coleções
Receitas alternativas
Sous-vide Rare Fillet Steak with Herb Garlic Butter
2h 15min
Prawn cocktail with gin-pickled cucumbers
40min
Rachel Shanks's Roast beef with Yorkshires and gravy (TM6)
3h 15min
Neroli Pichy's Pork belly with pickled apple and walnut salad
2h
Beef cheek Bourguignon
5h 25min
Beef brisket chilli con carne
7h
Glazed carrots with honey
1h 10min
Rare beef steak with herb garlic butter
2h 15min
Sous-vide strawberries with white chocolate mousse
2h
Sous vide rare beef steak with béarnaise sauce (TM5)
2h 20min
Sous-vide rare beef steak with béarnaise sauce
2h 20min
Hollandaise sauce (TM6)
15min