Dispositivos e acessórios
Blueberry, almond and fennel jam tart
Preparação 30min
Total 3h 10min
8 portions
Ingredientes
Fennel jam
-
fennel trimmed and cut into pieces300 g
-
sugar150 g
-
blueberries50 g
-
orange 50 g juice and zested (reserved for pastry and garnish)1
Sweet Pastry
-
plain flour plus extra to dust300 g
-
icing sugar30 g
-
fennel seeds toasted1 tsp
-
unsalted butter chilled and cut into pieces150 g
-
sea salt1 pinch
-
egg yolks2
-
cold water30 g
Frangipane
-
unsalted butter softened150 g
-
caster sugar150 g
-
vanilla pod split lengthways, seeds scraped1
-
eggs lightly beaten2
-
egg yolk1
-
almond meal (see Tip)220 g
-
plain flour50 g
Tart
-
fresh blueberries300 g
-
fresh lemon thyme leaves only3 sprigs
-
fennel seeds toasted and crushed1 pinch
-
lemon zest only½
-
crème fraîche or thickened cream, to serve
-
honey to serve (optional)
Dificuldade
médio
Nutrição por 1 portion
Sódio
60.4 mg
Proteína
14.2 g
Energia
3480.9 kJ /
832 kcal
Gordura
47.4 g
Fibra
7.8 g
Gordura saturada
21.3 g
Hidratos de carbono
93.2 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
Darren Robertson
6 Receitas
Austrália e Nova Zelândia
Austrália e Nova Zelândia
Também pode gostar...
Carrot Cake Muffins with Walnut Crumble
40min
Christmas bakewell slice
Nenhuma avaliação
Tang Yuan (Glutinous Rice Balls In Ginger Syrup)
Nenhuma avaliação
Spätzle with Asparagus and Wild Garlic Cream Sauce
Nenhuma avaliação
Pickled red onions
1h 50min
Pistachio cream madeleines
24h 35min
Crunchy salad with green goddess dressing (Diabetes,Thermomix® Cutter, using modes)
20min
Cheesy broccoli nuggets (12 months+)
45min
Winter Radish, Citrus and Cashew Cream (Matthew Kenney) Metric
Nenhuma avaliação
Curried kraut
Nenhuma avaliação
Plum filled potato dumplings with vanilla sauce
2h 10min
Greek Fava dip
50min