Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Lamb patties
- 70 g red lentils
- 1700 g water
- 1 tbsp ghee (see Tips)
- 1 brown onion, cut into quarters
- 2 fresh long red chillies, trimmed and cut into halves
- 300 g lamb mince
- 1 tsp cumin seeds
- 2 tsp ginger paste (see Tips)
- 1 tsp garlic paste (see Tips)
- 1 tsp garam masala (see Tips)
- ½ tsp green mango powder (see Tips)
- 70 g breadcrumbs
- 2 tsp salt
- 7 eggs
- 3 tbsp vegetable oil, plus extra to grease
- 10 cm piece fresh ginger, peeled and cut into julienne
- 20 g white vinegar
Assembly
- 6 bread rolls, cut into halves horizontally
- tamarind chutney, for garnishing (see Tips - optional)
- 1 fresh tomato, cut into slices (optional)
- ½ cucumber, cut into slices (optional)
- 1 fresh long red chilli, trimmed and cut into thin slices (optional)
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1997.8 kJ / 475.7 kcal
- Proteína
- 28.6 g
- Hidratos de carbono
- 39.3 g
- Gordura
- 21.9 g
- Gordura saturada
- 5.8 g
- Fibra
- 5.6 g
- Sódio
- 1204.1 mg
Receitas alternativas
Samosas
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Creamy turkey stew (TM5)
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Chicken with yoghurt tahini sauce (Fattet d'jaj)
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Pearl rice meatballs
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Spiced lamb roast
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Stuffed chicken with herbed mushroom rice
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