Versões compatíveis
Bun bo vien cha gio (meatballs and noodles with spring rolls)
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Meatballs
- 40 g bread (approx. 1 slice), torn into pieces
- 40 g full cream milk
- 1 stalk fresh lemongrass, white part only
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 fresh long red chilli, trimmed, deseeded if preferred and cut into halves
- 2 tsp fish sauce
- 500 g beef mince
- 500 g water
Glaze
- 80 g honey
- 40 g soy sauce
- 1 tbsp fish sauce
- 1 lime, zest only
Nuoc cham dressing
- 2 garlic cloves
- 1 fresh bird's eye chilli, trimmed and deseeded if preferred
- 60 g fish sauce
- 60 g white vinegar
- 125 g unsweetened coconut water
- 2 tbsp caster sugar
- 2 tbsp lime juice
Salad
- 150 g vermicelli noodles
- boiling water, for soaking
- green lettuce leaves
- 1 cucumber, deseeded and cut into slices on the diagonal
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only
- 4 sprigs fresh Thai basil, leaves only
- 1 fresh long red chilli, trimmed, deseeded if preferred and cut into thin slices (optional)
- 4 spring rolls, cut into 3 pieces (see Tips)
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 2559 kJ / 609.3 kcal
- Proteína
- 43 g
- Hidratos de carbono
- 71.7 g
- Gordura
- 13.8 g
- Gordura saturada
- 4.9 g
- Fibra
- 5.3 g
- Sódio
- 3057.6 mg
Receitas alternativas
Cha gio (spring rolls)
55min
Miso chicken and rice
1h 30min
Wonton soup
1h
Prawn and pork pops with turmeric lime sauce
1óra 5p
Vietnamese mixed meat pho
1h 50min
Master stock chicken
1h 30min
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2h
Thai-style grilled pork skewers
7 Std. 25 Min
Barbecued beef with ssamjang sauce
2h 25min
Crispy Japanese chicken with pickled cucumbers
1ωρ. 35 λεπτ.
Asian beef salad with peanut dressing
30min
Thai beef salad with noodles
1h