
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 50 g orzechów włoskich, łuskanych
- 150 g gruszek bez gniazd nasiennych, nieobranych, pokrojonych w 2 mm plastry
- 30 g masła
- 150 g gruszek bez gniazd nasiennych, obranych, pokrojonych na kawałki
- 80 g cebuli przekrojonej na pół
- 30 g oliwy z oliwek
- 400 g ryżu do risotto
- 150 g białego wina, wytrawnego
- 700 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
ou 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona - ½ - 1 łyżeczka soli
- 200 g sera gorgonzola pokrojonego na kawałki
- pieprz czarny, mielony do smaku
- 1 łyżka tymianku, świeżego tylko liście
- Nutrição
- por 1 porcję
- Energia
- 596 kcal / 2496 kJ
- Proteína
- 15.3 g
- Gordura
- 30 g
- Hidratos de carbono
- 66.4 g
- Fibra
- 4.3 g
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