Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 10 g oleju
-
200
g grzybów shiitake, świeżych, pokrojonych w plastry
ou 200 g grzybów shiitake, suszonych, uprzednio namoczonych, pokrojonych w plastry - 150 g marchewki, pokrojonej w słupki (0,5 x 8 cm)
- 95 g pora, pokrojonego w plastry
- 900 g bulionu warzywnego, płynnego (patrz wskazówka)
- 40 g pasty miso
- 80 g wody
- 250 g tofu, średnio twardego, pokrojonego w 1 cm kostkę
- 1 szczypta soli
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- cebula dymka, pokrojona w 3 mm plastry, do dekoracji
- Nutrição
- por 1 porcję
- Energia
- 377 kJ / 90 kcal
- Proteína
- 6 g
- Hidratos de carbono
- 7 g
- Gordura
- 4 g
- Fibra
- 2.9 g
Nas coleções
Receitas alternativas
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35min
Sałatka z wodorostów wakame z grzybami mun i sezamem
45min
Wegetariańskie chop suey
1h 5min
Curry z warzywami
1h 25min
Azjatycka zupa warzywna z tofu
1h 30min
Zupa miso
45min
Pikantna zupa imbirowo-limonkowa z wędzonym tofu
30min
Koreański ramen z tofu
50min
Ostra zupa z owocami morza (Tom Yum)
30min
Zupa Pho
1 Std. 20 Min
Zupa z kimchi i tofu
30min
Japońska zupa ramen
1 Std. 50 Min