Crispy Japanese chicken with pickled cucumbers

Crispy Japanese chicken with pickled cucumbers

4.8 24 avaliações
Preparação 30min
Total 1h 35min
4 portions

Ingredientes

Pickled cucumbers
  • baby Lebanese cucumbers cut into ribbons
    400 g
  • salt
    ½ tsp
  • caraway seeds
    ½ tsp
  • garlic cloves
    2
  • fresh dill leaves only
    3 sprigs
  • apple cider vinegar
    2 tbsp
  • honey
    1 tsp
  • lemon juice only (approx. 20 g)
    ½
Japanese pepper seasoning
  • orange peel dehydrated (see Tips)
    1 tbsp
  • black peppercorns
    1 tbsp
  • white sesame seeds
    1 tbsp
  • black sesame seeds (see Tips)
    1 tbsp
  • wakame flakes (see Tips)
    1 tsp
  • dried chilli flakes
    1 tsp
  • sea salt
    1 tsp
Crispy chicken
  • piece fresh ginger peeled
    3 cm
  • garlic clove
    1
  • tamari
    30 g
  • egg
    1
  • chicken tenderloins
    500 g
  • gluten free cornflour for coating
    50 g
  • vegetable oil for deep frying

Dificuldade

fácil


Nutrição por 1 portion

Sódio 1942.4 mg
Proteína 31.9 g
Energia 2312.5 kJ / 550.5 kcal
Gordura 30.2 g
Fibra 5.7 g
Gordura saturada 4.1 g
Hidratos de carbono 32.7 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100 000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...