Korean Fried Chicken

4.9 1.5K avaliações
Preparação 30min
Total 3h 10min
4 portions

Ingredientes

Chicken
  • garlic cloves
    2
  • fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
    10 g
  • plain flour
    70 g
  • cornflour
    20 g
  • baking powder
    1 tsp
  • fine sea salt
    2 tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • chicken wings
    1000 g
Sauce
  • garlic cloves
    5
  • fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
    10 g
  • light brown sugar
    50 g
  • rice vinegar
    60 g
  • runny honey
    60 g
  • Korean chilli paste (gochujang) to taste
    30 - 50 g
  • tomato ketchup
    30 g
  • dark soy sauce
    15 g
  • sesame oil
    15 g
  • vegetable oil for deep frying
  • sesame seeds for sprinkling
    1 Tbsp
  • spring onions thinly sliced (5 mm), for sprinkling
    2

Nutrição por 1 portion

Energia 966.9 kcal / 4045.6 kJ
Proteína 48.6 g
Gordura 64 g
Hidratos de carbono 50.8 g
Fibra 2.1 g
Gordura saturada 12.8 g
Sódio 1896.3 mg

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100.000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...