Manhattan Clam Chowder

Manhattan Clam Chowder

4.3 24 avaliações
Preparação 10min
Total 55min
6 portions

Ingredientes

  • unsalted butter
    1 oz
  • thick cut bacon diced (approx. ¼ in.)
    3 oz
  • yellow onions quartered (approx. 1 large)
    9 oz
  • celery cut into 1 in. pieces (approx. 2 stalks)
    3 oz
  • carrots cut into 1 in. pieces (approx. 1 medium carrot)
    3 oz
  • garlic cloves
    2
  • cayenne pepper to taste
    ½ tsp
  • dried chili flakes to taste
    ¼ tsp
  • canned chopped clams (3 x 6.5 oz cans), reserve the clam juice
    19 ½ oz
  • Yukon gold potatoes cubed
    9 oz
  • canned crushed tomatoes
    28 oz
  • clam juice as needed
    12 - 15 oz
  • fresh thyme leaves only (approx. 20 leaves)
    3 sprigs
  • fine sea salt to taste
    ½ tsp
  • ground black pepper to taste
    1 tsp

Nutrição por 1 portion

Energia 323 kcal / 1351 kJ
Proteína 28 g
Gordura 12 g
Hidratos de carbono 27 g
Fibra 5 g
Gordura saturada 4.6 g
Sódio 818 mg

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100.000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...