Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Syrup
- 300 g sugar
- 100 g water
- 1 tsp lemon juice
- 2 tsp blossom water
Pastry
- 200 g butter, plus extra for greasing
- 500 g white bread, crust removed and cut into pieces
Kashta cream
- 1000 g milk
- 150 g white bread, crust removed and cut into pieces
- 100 g cornflour (starch)
- 1 tbsp blossom water
- 2 tbsp rose water
Cheese filling
- 250 g akkawi cheese, desalted (see tip) and cut into cubes
- 250 g mozzarella, cut into cubes
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 2506 kJ / 599 kcal
- Proteína
- 14.3 g
- Hidratos de carbono
- 76 g
- Gordura
- 26.4 g
Receitas alternativas
Kashta cream
10min
Semolina cake (namoura)
1h 50 min.
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2h
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2 godz. 45 min
Arabian ice cream
10 godz. 25 min
Milk pudding (mouhallabieh)
15min
Garlic dip (toum)
15min
Cheese sambousek
1h 45min
Raw kibbeh
15min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1h 35min
Toum
15min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1h 30min