![Soup dumplings (xiao long bao) Soup dumplings (xiao long bao)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BA16B594-F8FA-43A2-9679-C3A8D206E434/Derivates/b661d6c3-9c1a-49db-b40f-a8c769965b8f.jpg)
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Soup (jelly)
- 200 g bacon, cut into pieces
- 2 slices fresh ginger (1 cm), peeled
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 400 g water
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground white pepper
- 1 ½ tsp gelatine powder
Dough
- 240 g baker's flour
- 120 g plain flour
- 350 g boiling water
- 1 tbsp oil
Filling
- 3 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 20 g fresh ginger, peeled
- 200 g pork mince
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground white pepper
- 1 tsp soy sauce
- 1 tbsp Chinese cooking wine
- 100 g shrimp (small), peeled (see Tips)
Assembly and cooking
- oil, for greasing
- plain flour, for dusting
- 500 g boiling water
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 243 kJ / 57.8 kcal
- Proteína
- 3.7 g
- Hidratos de carbono
- 6.8 g
- Gordura
- 1.6 g
- Gordura saturada
- 0.4 g
- Fibra
- 0.4 g
- Sódio
- 149.9 mg
Nas coleções
Receitas alternativas
Steamed pork buns (baozi)
2 godz. 30 min
Wonton soup
1 godz.
Steamed cabbage and pork dumplings
1 Std. 35 Min
Jiao zi (Chinese dumplings)
50min
Pork gyoza with soy dipping sauce
1 godz.
Char siu bao pork buns
6 Std. 35 Min
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40min
Banh bao (steamed pork buns)
2sa 45 dk
Wonton wrappers
55 min
Pork and prawn dumplings
55 min
Teriyaki salmon bao
1 Std. 50 Min
Prawn dumplings (xia jiao)
1 Std. 15 Min