Seeded Breakfast Bread with Avocado Ricotta Spread and Smoked Salmon

Seeded Breakfast Bread with Avocado Ricotta Spread and Smoked Salmon

4.6 31 avaliações
Preparação 20min
Total 3h 20min
6 portions

Ingredientes

Seeded Breakfast Bread
  • wholemeal flour
    250 g
  • spelt flour
    230 g
  • sunflower seeds plus 2 tsp for sprinkling
    70 g
  • black sesame seeds plus 1 tsp for sprinkling
    35 g
  • caraway seeds (opcional) plus 1 tsp for sprinkling
    1 Tbsp
  • linseeds plus 1 tsp for sprinkling
    1 Tbsp
  • fine sea salt
    2 tsp
  • baking powder
    2 tsp
  • bicarbonate of soda
    1 tsp
  • whole milk
    170 g
  • buttermilk
    180 g
  • runny honey
    30 g
  • extra virgin olive oil plus extra for greasing
    20 g
Avocado Ricotta Spread
  • ricotta cheese
    125 g
  • ripe avocados quartered
    3
  • lemon juice
    2 Tbsp
  • fine sea salt or to taste
    2 pinches
  • ground black pepper or to taste, plus extra for sprinkling
    2 pinches
Assembly
  • smoked salmon sliced
    100 g
  • lemon cut in wedges
    1

Nutrição por 1 portion

Energia 425 kcal / 1768 kJ
Proteína 17.7 g
Gordura 27.5 g
Hidratos de carbono 22.8 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100.000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...