Versões compatíveis
Prawn spring rolls with sweet and sour sauce
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Sweet and sour sauce
- 60 g white sugar
- 2 tbsp rice wine vinegar
- 1 tbsp soy sauce
- 1 tbsp tomato sauce
- 100 g pineapple juice
- 1 tsp cornflour
Spring rolls
- 200 g cabbage, cut in pieces
- 3 - 5 sprigs fresh coriander, to taste (optional)
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 garlic cloves
- 20 g dried shiitake mushroom, cut into slices
- 150 g spring onions/shallots, trimmed and cut in pieces
- 12 canned water chestnuts, cut into halves
- 150 g carrot, cut into pieces
- 50 g sesame oil
- 100 g pork mince
- 100 g peeled raw prawns, deveined and roughly chopped
- 2 tbsp soy sauce
- 2 pinches salt
- 2 pinches ground white pepper
- 2 tsp cornflour
- 20 spring roll pastry sheets (see Tips)
- water, for sealing
- oil, for frying
- 1 egg, beaten
- Nutrição
- por 1 piece
- Energia
- 439.7 kJ / 104.7 kcal
- Proteína
- 4 g
- Hidratos de carbono
- 7.9 g
- Gordura
- 6.2 g
- Gordura saturada
- 1 g
- Fibra
- 1.4 g
- Sódio
- 289.3 mg
Nas coleções
Receitas alternativas
Wonton soup
1 Std.
Chilli lime sauce
5 Min
Lime meringue tartlets
2h 40min
Prawn balls with pickled vegetables
1 Std. 15 Min
Pork gyoza with soy dipping sauce
1 Std.
Pork and prawn dumplings
55 min
Caramelised onion jam gravy
2 Std. 5 Min
Chilli and apple jelly
4h 15min
Prawn wontons
2h
Prawn and pork pops with turmeric lime sauce
1 godz. 5 min
Sichuan pepper and chilli salt squid
30min
Cha gio (spring rolls)
55 min