Versões compatíveis
Prawn spring rolls with sweet and sour sauce
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Sweet and sour sauce
- 60 g white sugar
- 2 tbsp rice wine vinegar
- 1 tbsp soy sauce
- 1 tbsp tomato sauce
- 100 g pineapple juice
- 1 tsp cornflour
Spring rolls
- 200 g cabbage, cut in pieces
- 3 - 5 sprigs fresh coriander, to taste (optional)
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 garlic cloves
- 20 g dried shiitake mushroom, cut into slices
- 150 g spring onions/shallots, trimmed and cut in pieces
- 12 canned water chestnuts, cut into halves
- 150 g carrot, cut into pieces
- 50 g sesame oil
- 100 g pork mince
- 100 g peeled raw prawns, deveined and roughly chopped
- 2 tbsp soy sauce
- 2 pinches salt
- 2 pinches ground white pepper
- 2 tsp cornflour
- 20 spring roll pastry sheets (see Tips)
- water, for sealing
- oil, for frying
- 1 egg, beaten
- Nutrição
- por 1 piece
- Energia
- 439.7 kJ / 104.7 kcal
- Proteína
- 4 g
- Hidratos de carbono
- 7.9 g
- Gordura
- 6.2 g
- Gordura saturada
- 1 g
- Fibra
- 1.4 g
- Sódio
- 289.3 mg
Nas coleções
Receitas alternativas
Plaited pork pie
40 min
Dim sum 'Shao mai'
2h
Sweet and sour pork
40 min
Prawn dumplings (xia jiao)
1 Std. 15 Min
Hoi sin sauce
15 Min
Rosemary meat pies
3 Std. 30 Min
Bavarian meat loaf (Leberkäse)
4h 30 min
Pork and prawn dumplings
55 min
Vegetable spring rolls
1h 10 min
Jiao zi (Chinese dumplings)
50 min
Barbecued pork ribs
26u. 15min
Cha gio (spring rolls)
55 min