
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Tandoori paste
- 1 tbsp coriander seeds
- 1 ½ tbsp cumin seeds
- 6 cardamom pods (black)
- 10 whole cloves
- 2 tbsp Kashmiri chilli powder
- 1 tbsp ground turmeric
- 2 tbsp ground cinnamon
- 1 tbsp salt
- 60 g brown sugar
- 120 g tomato paste
- 120 g garlic paste (see Tips)
- 80 g ginger paste (see Tips)
- 200 g olive oil plus extra for preserving
Tandoori chicken
- water for soaking
- oil for greasing
- 800 g chicken thigh fillets cut into pieces (3 cm)
- ½ lemon juice only
- 1 tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- 200 g natural yoghurt
- 30 g ghee (see Tips)
- fresh mint leaves for garnishing
- lemon wedges, to serve
- Nutrição
- por 1 portions
- Energia
- 360.8 kcal / 1515.7 kJ
- Proteína
- 26.9 g
- Gordura
- 23.4 g
- Hidratos de carbono
- 10.1 g
- Fibra
- 2.4 g
- Gordura saturada
- 7.7 g
- Sódio
- 688.3 mg
Receitas alternativas
Chicken 65 and green chutney
1 Std. 5 Min
Tandoori chicken
1 Std. 35 Min
Lamb korma
4 Std.
Tandoori paste
5 Min
Murgh makhani (Butter chicken)
1 Std. 15 Min
Garlic and coriander naan
1 Std. 30 Min
Chicken korma
45 Min
Chicken tikka masala
1 Std. 10 Min
Kuruma iraichchi with coconut roti
1 Std. 40 Min
Beef madras
1 Std. 30 Min
Rogan josh
1 Std. 35 Min
Chicken tikka masala with saffron rice
4 Std. 40 Min