Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Tandoori paste
- 1 tbsp coriander seeds
- 1 ½ tbsp cumin seeds
- 6 cardamom pods (black)
- 10 whole cloves
- 2 tbsp Kashmiri chilli powder
- 1 tbsp ground turmeric
- 2 tbsp ground cinnamon
- 1 tbsp salt
- 60 g brown sugar
- 120 g tomato paste
- 120 g garlic paste (see Tips)
- 80 g ginger paste (see Tips)
- 200 g olive oil, plus extra for preserving
Tandoori chicken
- water, for soaking
- oil, for greasing
- 800 g chicken thigh fillets, cut into pieces (3 cm)
- ½ lemon, juice only
- 1 tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- 200 g natural yoghurt
- 30 g ghee (see Tips)
- fresh mint leaves, for garnishing
- lemon wedges, to serve
- Nutrição
- por 1 portions
- Energia
- 1515.7 kJ / 360.8 kcal
- Proteína
- 26.9 g
- Hidratos de carbono
- 10.1 g
- Gordura
- 23.4 g
- Gordura saturada
- 7.7 g
- Fibra
- 2.4 g
- Sódio
- 688.3 mg
Receitas alternativas
Chicken tikka masala
1h 10min
Chicken tikka masala with saffron rice
4 Std. 40 Min
Tandoori chicken
1h 35 min
Garlic and coriander naan
1h 30min
Chicken korma
45min
Chicken 65 and green chutney
1 godz. 5 min
Ginger paste
15min
Bhuna gosht
1h 20 min
Tandoori paste
5 min
Roti
2h
Garlic paste
20 min
Murgh makhani (Butter chicken)
1h 15 min