Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Pizza base
- 20 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 120 g filtered water
- ½ tsp dried instant yeast
- 200 g wholemeal spelt flour
- ¼ tsp salt
- 2 tsp nigella seeds
Basil, avocado and hemp pesto
- 40 g fresh basil, leaves only (approx. 8 large sprigs)
- 30 g pine nuts
- 30 g walnuts
- 30 g hemp seeds (see Tips)
- 2 garlic cloves
- 1 avocado, flesh only
- ½ tsp salt
- 2 tbsp lemon juice
- 30 g extra virgin olive oil
Assembly
- 30 g broccoli, broken into small florets
- 4 - 5 marinated artichoke hearts, cut into halves
- 10 pitted green olives, cut into halves
- 1 spring onion/shallot, cut into thin slices
- 1 tbsp pine nuts
- 6 slices vegan mozzarella (approx. 40 g - see Tips)
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- extra virgin olive oil, for drizzling
- rocket, for garnishing
- micro herbs, for garnishing
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 2667 kJ / 635 kcal
- Proteína
- 17.5 g
- Hidratos de carbono
- 32.4 g
- Gordura
- 46.6 g
- Fibra
- 10.7 g
Receitas alternativas
Family beans
25min
Vegan walnut and black bean burger
4ωρ. 40 λεπτ.
Tofu scramble
25min
Chickpea ratatouille (gut health)
1h
Pea and garden mint fritters
25min
Chickpea shawarma salad bowl
40min
Coriander pesto pizza
1h 30min
Freekeh and broad bean salad
2h 30min
Smoky beetroot and black bean sliders with soused cucumber
1h 20min
Soba noodle and tofu salad
35min
Spiced fennel and silverbeet with fried eggs
35min
Lentil and chickpea burger with tahini dressing
1h 30min