Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Pizza base
- 20 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 120 g filtered water
- ½ tsp dried instant yeast
- 200 g wholemeal spelt flour
- ¼ tsp salt
- 2 tsp nigella seeds
Basil, avocado and hemp pesto
- 40 g fresh basil, leaves only (approx. 8 large sprigs)
- 30 g pine nuts
- 30 g walnuts
- 30 g hemp seeds (see Tips)
- 2 garlic cloves
- 1 avocado, flesh only
- ½ tsp salt
- 2 tbsp lemon juice
- 30 g extra virgin olive oil
Assembly
- 30 g broccoli, broken into small florets
- 4 - 5 marinated artichoke hearts, cut into halves
- 10 pitted green olives, cut into halves
- 1 spring onion/shallot, cut into thin slices
- 1 tbsp pine nuts
- 6 slices vegan mozzarella (approx. 40 g - see Tips)
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- extra virgin olive oil, for drizzling
- rocket, for garnishing
- micro herbs, for garnishing
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 2667 kJ / 635 kcal
- Proteína
- 17.5 g
- Hidratos de carbono
- 32.4 g
- Gordura
- 46.6 g
- Fibra
- 10.7 g
Receitas alternativas
Cashew basil spelt pasta (gut health)
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Quinoa salad with mango salsa
1h
Citrus quinoa salad with miso ginger dressing
1h 15min
Savoury tofu quiche
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Sage and buckwheat stuffing balls
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Blue cheese tofu dressing
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Vegan mayonnaise
15min
Pumpkin, kale and tempeh breakfast bowl
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Kale, sprouts and red cabbage salad
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Lentil and mint salad
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Thai tofu and sweet potato cakes
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