
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 1 eggplant (approx. 500 g), cut into slices (0.5-1 cm thickness)
- salt for sprinkling
- 200 g dried red lentils
- filtered water for soaking
Plant-based béchamel sauce
- 500 g plant-based milk of choice
- 50 g gluten free cornflour
- 30 g vegan butter (see Tips)
- 2 tbsp nutritional yeast (see Tips)
- ½ tsp salt
- ground black pepper to taste
Lentil moussaka
- 50 g extra virgin olive oil
- 1 red onion cut into quarters
- 3 garlic cloves
- 1 red capsicum deseeded and cut into pieces
- 1 carrot cut into pieces
- 1 celery stalk cut into pieces
- 400 g canned tomatoes
- 120 g filtered water
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 tsp dried oregano
- ground nutmeg for sprinkling
- 2 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 357.1 kcal / 1499.6 kJ
- Proteína
- 13.6 g
- Gordura
- 16.1 g
- Hidratos de carbono
- 35.7 g
- Fibra
- 9 g
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