Bacon and Sweetcorn Quiche

Bacon and Sweetcorn Quiche

4.7 96 avaliações
Preparação 25min
Total 1h 40min
6 slices

Ingredientes

Shortcrust Pastry
  • Cheddar cheese cut in pieces (2 cm)
    60 g
  • plain flour plus extra for dusting
    200 g
  • unsalted butter cold, diced, plus extra for greasing
    100 g
  • garlic powder
    ½ tsp
  • fine sea salt
    2 pinches
  • milk cold
    50 g
Filling
  • streaky bacon smoked
    300 g
  • leeks (approx. ½ leek), cut in pieces (3 cm)
    80 g
  • olive oil
    30 g
  • sweetcorn cob kernels removed (approx. 130 g)
    1
    130 g tinned sweetcorn, drained
  • fresh thyme leaves only
    3 sprigs
  • fine sea salt
    1 pinch
  • ground black pepper
    2 pinches
  • double cream
    80 g
  • medium eggs
    5

Nutrição por 1 slice

Energia 615 kcal / 2554 kJ
Proteína 21 g
Gordura 46 g
Hidratos de carbono 29 g
Gordura saturada 22 g
Sódio 753 mg

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100.000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...