![Curried cauliflower salad Curried cauliflower salad](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e5ac7bfe-c5a4-434b-b08a-526b843774ab/Derivates/bb28217c-3b86-437a-8dce-16981a33a62b.jpg)
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 40 g olive oil
- 150 g brown onion, cut into halves, then cut into thin slices and segments separated
- 1 tsp mustard seeds
- 1 ½ tsp salt, plus extra to season
- 3 - 4 tsp curry powder (see Tips)
- 1 tbsp garam masala (see Tips)
- ¼ tsp ground turmeric
- 500 g water
- 700 - 800 g cauliflower, cut into bite-sized pieces (3 cm)
- ground black pepper, to season
- 30 g fresh coriander (approx. 1 bunch), leaves only
- 1 fresh long green chilli, trimmed, cut into halves and deseeded if preferred (optional)
- 100 g natural yoghurt, plus extra to serve
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 40 g lemon juice
- 70 g dried apricots, cut into small pieces (5 mm)
- 1 green capsicum, deseeded and cut into small cubes (5 mm)
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 756.3 kJ / 180.1 kcal
- Proteína
- 7.6 g
- Hidratos de carbono
- 15.1 g
- Gordura
- 8.1 g
- Gordura saturada
- 1.5 g
- Fibra
- 6.9 g
- Sódio
- 620.6 mg
Nas coleções
Receitas alternativas
Miso coleslaw
20min
Broccoli salad
10min
Mixed grain salad with lemon and honey dressing
55 Min
Chickpea shawarma salad bowl
40min
Cauliflower rice pilaf with sweet potato
40min
Asian cucumber salad
10min
Sweetcorn and black rice salad
1h
Chipotle bean and corn salad
40min
Beetroot salad with raita dressing
35min
Raw cauliflower tabouli
30min
Sweet potato frittata with coriander chilli sauce
1 Std. 35 Min
Spiced roasted cauliflower salad with minted yoghurt
1h