
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 500 g wody gorącej
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
ou 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona - 50 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
- 30 g cebuli
- 50 - 70 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
- 1 ząbek czosnku
- 30 g oliwy z oliwek
- 220 g ryżu do risotto np. arborio lub carnaroli
- 100 g białego wina, wytrawnego
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 100 g zielonego groszku, świeżego bez łupin
- 30 g masła pokrojonego na kawałki
- Nutrição
- por 1 porcję
- Energia
- 265 kcal / 1109 kJ
- Proteína
- 7.4 g
- Gordura
- 12.6 g
- Hidratos de carbono
- 32.6 g
Nas coleções
Receitas alternativas
Risotto z boczkiem i cukinią
40min
Risotto z cukinii
45min
Risotto z parmezanem
30min
Risotto ze świeżymi pomidorami
30min
Risotto z grzybami
1h 5min
Risotto z łososiem i bulwą kopru włoskiego
35min
Risotto szparagowe
20min
Risotto z groszkiem i miętą
40min
Risotto z burakami i balsamico
40min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40min
Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem
35min
Risotto z cukinią i serem feta
30min