Dispositivos e acessórios
Penne puttanesca
Preparação 10min
Total 50min
4 porcje
Ingredientes
-
1 ząbek czosnku
-
130 g czarnych oliwek, bez pestek
-
30 g filetów z anchois, w oleju
-
30 g oliwy z oliwek
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
60 g kaparów, solonych odsączonych
-
1500 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
360 g makaronu, suchego, typu penne
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego (opcional)
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do dekoracji
Dificuldade
fácil
Nutrição por 1 porcję
Sódio
1531.8 mg
Proteína
13.6 g
Energia
1991.9 kJ /
475.8 kcal
Gordura
14 g
Fibra
5.3 g
Gordura saturada
2.2 g
Hidratos de carbono
78.3 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
PROSTE MAKARONY
11 Receitas
Polónia
Polónia
Também pode gostar...
Makaron à la Norma
50min
Spaghetti z kaparami i anchois (TM5, TM6)
35min
Penne all'arrabbiata
20min
Chana masala
35min
Łosoś teriyaki z soczewicą, szpinakiem i awokado
45min
Dal makhani
13h 20min
Sos puttanesca
45min
Fettucine Alfredo
25min
Makaron z bakłażanem "po bolońsku"
35min
Chili con carne
1h
Makaron z tuńczykiem i pomidorami
40min
Spaghetti aglio e olio (TM5, TM6)
35min