Versões compatíveis
Kiełbasy zapiekane w cieście (Toad in the hole)
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 1 łyżeczka masła klarowanego
- 6 kiełbas wieprzowych, wędzonych, np. śląskich (ok. 500 g)
- 370 g mleka
- 150 g mąki pszennej
- 3 jajka, rozmiar L
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Nutrição
- por 1 porcję
- Energia
- 1459.8 kJ / 348.7 kcal
- Proteína
- 24.5 g
- Hidratos de carbono
- 21.7 g
- Gordura
- 18.5 g
- Gordura saturada
- 6.8 g
- Fibra
- 0.6 g
- Sódio
- 977.8 mg
Nas coleções
Receitas alternativas
Chlebek hot dog do odrywania
1h 30min
Zapiekanka pasterska z serem cheddar
1h 10 min.
Focaccia z kiełbasą
2 Std.
Kluski z czerstwych bułek
35min
Kiełbasa z ketchupem curry (Currywurst)
20min
Greckie klopsiki (Kefthedes)
1h 30min
Zapiekanka ziemniaczana
40 min.
Lekko czerstwy chleb zapiekany z boczkiem i serem
50min
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45min
Pizza z makaronu spaghetti
1h 10 min.
Zapiekanka ryżowa z mieloną wołowiną
1h
Makaron z boczkiem i sosem porowym
40 min.