![Chilli pineapple with coconut crumbs (TM6) Chilli pineapple with coconut crumbs (TM6)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FBA68CAF-494B-4A08-AF1C-2E3ACE48D188/Derivates/7f840199-87a0-4b04-8497-514a9ab29543.jpg)
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Coconut crumbs
- 60 g plain flour
- 40 g unsalted butter, cut into pieces
- 2 pinches ground cinnamon
- 30 g white sugar
- 30 g coconut flakes
Chilli pineapple
- 1 fresh long red chilli, trimmed, deseeded if preferred
- 250 g white sugar
- 1 fresh pineapple (1.5-2 kg unpeeled), peeled, cored and cut into 8 wedges (approx. 75 g each)
- 1000 g water
- 1 sprig fresh mint, leaves only, plus extra to serve
- 100 g rum (see Tips)
- 1 lime, zested (no white pith) and juiced
- 2 tsp cornflour
- ice cream, to serve (see Tips)
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1425.9 kJ / 1188.2 kcal
- Proteína
- 3.2 g
- Hidratos de carbono
- 56.5 g
- Gordura
- 11.5 g
- Gordura saturada
- 8 g
- Fibra
- 2.6 g
- Sódio
- 28.4 mg
Receitas alternativas
Nougat glacé with raspberry coulis
24 Std. 25 Min
Dukkah
25min
Lemon ice cream torte
48 Std. 40 Min
Red onion relish
50min
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25 Std. 15 Min
Panforte ice cream bombe
48h 25min
Brandy custard (TM6)
15min
Mixed meat rillettes
4 Std. 10 Min
Shichimi togarashi oysters
1h 10min
Caramelised onion jam gravy
2 Std. 5 Min
Grilled scallops with chilli jam
25min
Spicy peach and mango chutney
45 分钟