Dispositivos e acessórios
Piernik (Polish honey cake)
Preparação 20min
Total 2h 50min
12 portions
Ingredientes
Christmas spice mix
-
cinnamon quills3
-
star anise3
-
ground allspice1 tsp
-
whole black peppercorns1 tsp
-
whole cloves1 tsp
-
coriander seeds¾ tsp
-
caraway seeds¼ tsp
-
ground nutmeg3 tsp
-
ground ginger3 tsp
-
ground cardamom2 ½ tsp
Piernik
-
dried pitted prunes cut into pieces (see Tips)250 g
-
walnuts cut into pieces50 g
-
plain flour plus 1 extra tablespoon300 g
-
unsalted butter plus extra for greasing140 g
-
honey150 g
-
brown sugar150 g
-
eggs2
-
Greek-style natural yoghurt120 g
-
jam of choice80 g
-
grapeseed oil2 tbsp
-
bicarbonate of soda1 ½ tsp
-
cocoa powder2 tsp
Ganache
-
dark chocolate broken into pieces100 g
-
pouring (whipping) cream80 g
Dificuldade
fácil
Nutrição por 1 portion
Sódio
193.6 mg
Proteína
6.8 g
Energia
2009.3 kJ /
478.4 kcal
Gordura
24 g
Fibra
3.8 g
Gordura saturada
11.6 g
Hidratos de carbono
58.9 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
Sweet Treats
33 Receitas
Austrália e Nova Zelândia
Austrália e Nova Zelândia
Também pode gostar...
Sernik rosa slice
3h 15min
Faworki (crostoli)
2h
Pierogi (Cheese dumplings)
1h 30min
Semolina pancakes (Beghrir)
1h
Honey cake
49h 30min
Greek Easter biscuits (Koulourakia)
1h 15min
Placki
40min
Fig and walnut bread
3h 20min
Polish croquettes with mushrooms and sauerkraut
1h 20min
Smalec (pork rillettes)
3h 10min
Vegan Coconut Cake
50min
Karpatka
10h