![Spinach and lemon cake Spinach and lemon cake](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/72fb4629f5743484b3ae59b9e5039c49/Derivates/e1be52f29136bc20177eb4a9db80dd212807bcc6.jpg)
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Spinach cake
- 500 g frozen chopped spinach, finely chopped
- butter, to grease
- 200 g grapeseed oil
- 4 eggs
- 180 g caster sugar
- ½ tsp natural vanilla extract
- 240 g plain flour
- 50 g arrowroot flour
- 2 ½ tsp baking powder
Lemon cream
- 1 tbsp gelatine powder
- 3 tbsp lemon juice (approx. 1½ lemons)
- 5 pieces lemon zest, cut into strips (1 cm x 4 cm), no white pith
- 400 g pouring (whipping) cream
- 80 g icing sugar
- 1 pomegranate, arils only, to decorate
- Nutrição
- por 1 slice
- Energia
- 2040.7 kJ / 487.7 kcal
- Proteína
- 6.7 g
- Hidratos de carbono
- 48.2 g
- Gordura
- 31 g
- Gordura saturada
- 9.8 g
- Fibra
- 2.6 g
- Sódio
- 144.3 mg
Nas coleções
Receitas alternativas
Yoghurt Cake
1h
Pistachio cream
15min
Baked whole-side of salmon with yoghurt dressing
55min
Lemon caper butter
10min
Tuna dip
15min
Far Breton with prunes
2h
Chocolate Lava Cakes
55min
Chocolate Lava Cake with Mocha Ice Cream
8h 30min
Pistachio cake
1h 10min
Mini Basque cheesecakes (Dani Valent)
2h 25 min
Mini carrot and almond cakes
1h 25min
Polenta, mandarin and almond cake
2h 35 min