![Chicken Coq au Vin (Betty) Chicken Coq au Vin (Betty)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e5a5fad9-0afc-4775-8276-f82da12980f9/Derivates/d251f162-5ab7-45e1-9b91-e9b8ae6a8b21.jpg)
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 2 oz extra virgin olive oil, divided
- 8 oz onions, quartered
- 1 oz unsalted butter plus 1 heaping tbsp, room temperature
-
8
chicken thighs, skin on and bone in
ou 1 whole chicken (3-4 lb), cut into pieces - 8 oz bacon, unsmoked, in pieces (1 in.)
- 8 oz carrots, peeled, in rounds (½ in.)
- 8 oz cremini mushrooms, trimmed, halved or quartered, if large
- 1 tsp salt
- 1 tsp freshly ground black pepper, to taste
- 1 bottle red wine (725 ml)
- 2 garlic cloves, crushed
- 2 sprigs fresh thyme
- 2 dried bay leaves
- 1 tbsp all-purpose flour
- ½ oz fresh parsley, chopped
-
mashed potatoes, to serve
ou cooked pasta noodles, to serve
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 3088 kJ / 738 kcal
- Proteína
- 48 g
- Hidratos de carbono
- 12 g
- Gordura
- 50 g
- Gordura saturada
- 15 g
- Fibra
- 2 g
- Sódio
- 623 mg
Receitas alternativas
Meatballs with Tomato Sauce
45min
Sous-Vide Citrus Chicken Wings with Potatoes
5 Std. 45 Min
Basic White Long Grain Rice
35min
Coq au Vin
1 Std. 40 Min
Bolognese Sauce
1 Std. 10 Min
Pork Tenderloin with Whiskey Honey Sauce
35min
Pasta "alla Norma"
50 Min
Pork Tenderloin with Carrots and Pesto Potatoes
2h 55min
Paella
30 Min
Mashed Potatoes
50 Min
Chicken Cacciatore with Orzo
1 Std. 5 Min
Garlic Mashed Potatoes
50 Min