Coq au Vin

Coq au Vin

3.2 11 avaliações
Preparação 40min
Total 1h 40min
2 portions

Ingredientes

Marinade and Searing Chicken
  • chicken thighs, skin on and bone in
    4
  • dried bay leaf
    1
  • shallots in pieces
    2 oz
  • garlic clove
    1
  • dried parsley
    1 tsp
  • dried thyme
    ¼ tsp
  • dried rosemary
    ½ tsp
  • salt
    ½ tsp
  • extra virgin olive oil plus 2 tsp to sear
    5 oz
  • strong dry red wine, e.g. red Burgundy wine
    10 oz
Coq au Vin
  • thick cut bacon chilled
    3 pieces
  • dried porcini mushrooms
    ½ oz
  • carrots peeled, in rounds (¼ in.)
    3 oz
  • extra virgin olive oil
    1 tbsp
  • pearl onions peeled, thawed if frozen
    3 oz
  • fresh cremini mushrooms quartered
    3 oz
  • all-purpose flour
    2 tbsp
  • fresh thyme leaves only, plus extra to garnish
    5 sprigs
  • fresh baguette to serve

Nutrição por 1 portion

Energia 1113 kcal / 4657 kJ
Proteína 72 g
Gordura 79 g
Hidratos de carbono 26 g
Fibra 4 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100.000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...