Prawn and Sweet Potato Fritters

Prawn and Sweet Potato Fritters

5.0 3 avaliações
Preparação 1h
Total 1h
6 portions

Ingredientes

Dipping Sauce
  • garlic cloves
    2
  • fresh chilli cut in pieces (1 cm)
    1
  • caster sugar
    30 g
  • fish sauce
    30 g
  • water
    90 g
  • white wine vinegar
    10 g
Pickled Carrots
  • white wine vinegar
    30 g
  • caster sugar
    20 g
  • water
    30 g
  • carrots thinly sliced (approx. 2 mm)
    200 g
Fritters
  • raw, medium-sized prawns, peeled, deveined
    700 g
  • sweet potatoes cut in sticks (approx. 5 cm x 5 mm)
    700 g
  • medium eggs
    2
  • fine sea salt
    1 tsp
  • sparkling mineral water
    200 g
  • rice flour
    100 g
  • cornflour
    50 g
  • ground turmeric
    ½ tsp
  • gluten-free baking powder
    1 tsp
  • sunflower oil
    250 g
    vegetable oil, for frying
  • fresh mint leaves
    20 g
  • lettuce leaves
    300 g

Nutrição por 1 portion

Energia 511.9 kcal / 2141.8 kJ
Proteína 23.5 g
Gordura 20.6 g
Hidratos de carbono 58.8 g
Fibra 6.3 g
Gordura saturada 3.2 g
Sódio 1625.8 mg

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100.000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...