
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Eggplant and mince layers
- 900 g water
- 750 g eggplant (approx. 1.5), cut into round slices (0.5 cm)
- 2 ½ tsp sea salt
- 30 g olive oil plus extra for greasing
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 30 g red wine
- 400 g canned chopped tomatoes
- 1 tbsp tomato paste
- ½ tsp ground black pepper
- ¼ tsp ground cloves
- 1 tsp ground cinnamon
- 1000 g lamb mince broken into pieces
Béchamel topping
- 170 g Parmesan cheese crust removed and cut into pieces (3 cm)
- 40 g unsalted butter
- 40 g plain flour
- 500 g full cream milk
- ½ tsp sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 514 kcal / 2159 kJ
- Proteína
- 38.6 g
- Gordura
- 34 g
- Hidratos de carbono
- 12.7 g
- Fibra
- 4 g
- Gordura saturada
- 15.3 g
- Sódio
- 1150 mg
Receitas alternativas
Chicken cacciatore
50min
Beef stroganoff
35min
Guinness beef pies
2h 15min
Chicken, chorizo and chickpea stew
35min
Lamb shanks with risoni and feta
3h 50min
Lamb spezzatino
1h 45min
Fish pie with mashed potato topping
2h
Risoni with salmon and spinach
25min
Pea and ham soup
2h 20min
Pastitsio
1h 30min
Spiced lamb pie
40min
Beef ragu
1h 25min