Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 560 g water, lukewarm
- ½ tsp saffron threads
- 4 spring onions/shallots, trimmed and cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 2 tbsp olive oil
- 180 g Arborio rice
- 80 g dry sherry
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 pinch sea salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste, plus extra to serve
- 200 g raw prawns, shelled and cleaned
- ½ lemon, zest only, finely grated, no white pith
- 2 - 3 tsp butter (optional)
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 2620.4 kJ / 626.3 kcal
- Proteína
- 20.5 g
- Hidratos de carbono
- 81.6 g
- Gordura
- 18.8 g
- Gordura saturada
- 4.7 g
- Fibra
- 3.8 g
- Sódio
- 647.1 mg
Receitas alternativas
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40min
Seafood con arroz
45min
White fish and lemon risotto
30min
Hearty seafood chowder
45min
Salmon and fennel risotto
30min
Salmon and Fennel Risotto
25min
Duck and cherry salad
45min
Pears in red wine
3h 20min
Seafood and corn chowder
40min
Seafood Risotto
40min
Risotto with zucchini and prawns
1h 15min
Garlic prawns
25min