Makaron z bobem, serem feta i migdałami

Makaron z bobem, serem feta i migdałami

4.1 37 avaliações
Preparação 15min
Total 45min
1 porcja

Ingredientes

  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • 600 g wody
  • 140 g bobu, świeżego
    140 g bobu, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
  • 1 łyżka migdałów, w słupkach (15 g)
  • ½ łyżeczki soli plus 1 szczypta
  • 70 g makaronu pełnoziarnistego
  • 40 g sera feta pokruszonego
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka koperku, świeżego posiekanego

Dificuldade

fácil


Nutrição por 1 porcję

Sódio 1742.3 mg
Proteína 29.1 g
Energia 2380 kJ / 568.8 kcal
Gordura 19.4 g
Fibra 11.7 g
Gordura saturada 7.3 g
Hidratos de carbono 81.8 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100 000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...