![Steamed chocolate cake and poached pears Steamed chocolate cake and poached pears](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c9729dcbc08a1e297e5c989a3982f2e9/Derivates/834aad57c3a9e485eefe2e059389d5688a06d029.jpg)
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Chocolate ganache filling
- 200 g dark chocolate, broken into small pieces
- 100 g pouring (whipping) cream
Chocolate cake
- 120 g unsalted butter, cut into pieces, plus extra to grease
- 100 g plain flour, plus extra to dust
- 3 Beurre Bosc pears, ripe but firm, peeled, cored and cut into quarters
- 1 cinnamon quill
- 4 eggs, separated
- 100 g sugar
- 120 g dark chocolate, broken into small pieces
- 1 tsp baking powder
- 1 pinch sea salt
Poached pears
- 1000 g water
- 100 g white sugar
- 20 g lemon juice
- 1 tsp vanilla bean paste
- 200 g whipped cream
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 3872.5 kJ / 925.5 kcal
- Proteína
- 12 g
- Hidratos de carbono
- 95.6 g
- Gordura
- 55.9 g
- Gordura saturada
- 32.8 g
- Fibra
- 10.2 g
- Sódio
- 155.8 mg
Receitas alternativas
Lemonade scones
25 min
Chloe's caramel fudge
24 Std. 30 Min
Delicious coconut dhal (6 months+)
30 min
Persian honeycomb bark
1h 30min
Chicken Pizzaiola
50 min
Chocolate lava pudding
40 min
Chocolate Zucchini Mini Loaves
1 Std. 40 Min
Banana and oatmeal energy bars
35 min
Pineapple carpaccio and strawberry sorbet (Thermomix® Cutter)
Nenhuma avaliação
Frozen yoghurt bark (Thermomix® Cutter, TM6)
6h 10 min
Citrus dust
4h 10 min
Apricot Chicken
35 min