
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 100 g Provolone cheese cut into pieces (3 cm - see Tips)
- 250 g cheddar cheese cut into pieces (3 cm)
- 1500 g water
- 1 ¼ tsp sea salt
- 300 g dried macaroni pasta
- 40 g dried porcini mushrooms rinsed
- 2 eschalots (approx. 60 g)
- 2 garlic cloves
- 100 g unsalted butter cut into pieces
- 100 g rindless bacon rashers diced (optional)
- 60 g plain flour
- 1 tsp Dijon mustard
- ¼ tsp ground black pepper
- 800 g milk
- 10 g sherry vinegar (see Tips)
- 2 slices crusty bread (approx. 90 g), torn into small pieces
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley roughly chopped, to serve
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 805.4 kcal / 3369.9 kJ
- Proteína
- 30.9 g
- Gordura
- 46.7 g
- Hidratos de carbono
- 66.4 g
- Fibra
- 3.8 g
- Gordura saturada
- 25.1 g
- Sódio
- 1061.3 mg
Receitas alternativas
The best ricotta gnocchi
3h 45min
Sticky pork ribs with cheesy coleslaw (Thermomix®️ Cutter, TM6)
26h 15min
Hidden veg sausage rolls
45min
Chicken, spinach and leek risotto
30min
Community fave brown rice salad
55min
Sub rolls
2h
Salted Chocolate Caramel Fudge
2h 40min
Sticky pork belly with jasmine rice
1h
Best ever carrot cake
1h 35min
Traditional sausage rolls
50min
DIY pizza pockets
1h 50min
Cheese and bacon rolls
2h