
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Haloumi
- 2000 g whole milk
- 4 junket rennet tablet (see Tips)
- 1 tbsp water for dissolving
- 20 g salt, non iodised
Salad dressing
- 1 garlic clove
- 60 g extra virgin olive oil
- 40 g lemon juice (approx. 1 lemon)
- 1 - 2 tsp sumac to taste
- ¼ tsp sugar (optional)
Fattoush
- 2 pita bread
- 2 Lebanese cucumber (approx. 235 g), deseeded and cut into pieces (2 cm)
- 1 red bell pepper (approx. 225 g), deseeded and cut into pieces (2 cm)
- 1 green pepper (approx. 180 g), deseeded and cut into pieces (2 cm)
- ½ red onion cut into thin slices
- 4 radish, red then cut into thin slices
- 200 g cherry tomato cut into halves
- 7 sprig flat-leaf parsley leaves only, torn into pieces
- 7 sprig cilantro, fresh leaves only, torn into pieces
- 1 - 2 pinch sea salt to taste
- 1 - 2 pinch black pepper, ground to taste
- 1 tablespoon extra virgin olive oil for frying
- lemon juice for drizzling
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 719.5 kcal / 3021.3 kJ
- Proteína
- 24 g
- Gordura
- 42.5 g
- Hidratos de carbono
- 59.3 g
- Fibra
- 6.5 g
- Gordura saturada
- 15 g
- Sódio
- 2525.8 mg
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