Souvlaki lamb couscous salad

4.5 26 avaliações
Preparação 15min
Total 25min
4 portions

Ingredientes

  • couscous
    150 g
  • boiling water
    200 g
  • sea salt
    ½ tsp
  • extra virgin olive oil plus extra to drizzle
    50 g
  • grated lemon zest
    1 tsp
  • lamb rump steaks cut into thin strips (5 mm - see Tip)
    500 g
  • ground paprika
    1 tsp
  • ground cumin
    1 tsp
  • garlic powder
    ½ tsp
  • onion salt
    ½ tsp
  • dried parsley
    2 tsp
  • ground black pepper
    4 pinches
  • garlic clove
    1
  • dried oregano
    1 tsp
  • freshly squeezed lemon juice
    40 g
  • Lebanese cucumber cut into pieces (2 cm)
    1
  • Greek yoghurt
    150 g
  • cherry tomatoes cut into halves
    150 g
  • Greek feta broken into pieces
    100 g
  • green capsicum thinly sliced
    ½
  • red onion thinly sliced
    ¼
  • pitted Kalamata olives
    12
  • fresh parsley leaves only, roughly chopped, to garnish (optional)
    2 sprigs
  • fresh mint leaves only, roughly chopped, to garnish (optional)
    2 sprigs
  • flatbreads to serve (optional - see Tips)

Dificuldade

fácil


Nutrição por 1 portion

Sódio 854.6 mg
Proteína 33.3 g
Energia 3247.1 kJ / 776.1 kcal
Gordura 53.1 g
Fibra 3.8 g
Gordura saturada 20.6 g
Hidratos de carbono 42.2 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100 000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...