Makaron z ciecierzycy z sosem dyniowym z fetą

4.3 7 avaliações
Preparação 10min
Total 35min
1 porcja

Ingredientes

  • 150 g dyni obranej, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 50 g sera feta pokrojonego na kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • ½ łyżeczki tymianku, suszonego
  • 1000 g wody
  • 1 łyżeczki soli
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 80 g makaronu, suchego z roślin strączkowych, np. z ciecierzycy
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 szczypta chili, mielonego (opcional)
  • ½ łyżki orzechów włoskich, łuskanych posiekanych

Dificuldade

fácil


Nutrição por 1 porcję

Sódio 1266.8 mg
Proteína 22.3 g
Energia 2383.6 kJ / 569.7 kcal
Gordura 14.8 g
Fibra 4.6 g
Gordura saturada 8.2 g
Hidratos de carbono 87.9 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100 000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...