Dispositivos e acessórios
Poppy seed strudel
Preparação 25min
Total 3h 15min
30 portions
Ingredientes
Dough
-
butter cut into cubes (3-4 cm)150 g
-
full cream milk180 g
-
fresh yeast or 3 tsp dried instant yeast50 g
-
white sugar120 g
-
plain flour plus extra for dusting500 g
-
egg yolks (reserve whites for filling)6
-
sea salt½ tsp
-
rum1 ½ tbsp
Poppy seed filling
-
poppy seeds420 g
-
boiling water for soaking1000 g
-
almonds50 g
-
walnuts50 g
-
white sugar150 g
-
honey50 g
-
sultanas100 g
-
butter30 g
-
full cream milk150 g
-
mixed peel40 g
-
natural almond extract1 ½ tsp
-
ground cinnamon¼ tsp
-
orange zest only, no white pith, finely grated½
-
orange juice20 g
-
rum (opcional)2 tbsp
-
sea salt½ tsp
-
egg whites6
Glaze
-
icing sugar180 g
-
orange juice20 - 40 g
Dificuldade
médio
Nutrição por 1 portion
Sódio
137.1 mg
Proteína
6.8 g
Energia
1249.3 kJ /
297.4 kcal
Gordura
14.7 g
Fibra
2.5 g
Gordura saturada
4.6 g
Hidratos de carbono
34.9 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
Polish cuisine: Desserts
6 Receitas
Austrália e Nova Zelândia
Austrália e Nova Zelândia
Também pode gostar...
Pear and chocolate frangipane
2h
Cashew bread French toast
1h 40min
Sicilian ricotta cheesecake with botrytis soaked figs
30h 25min
Solyanka (Ukraine hot spicy soup)
2h
Coulibiac salmon pie
2h 40min
Austrian Kaiserschmarrn pancake
20min
Poppy seed torte
5h
Raspberry cloud
12h 5min
Floating islands
40min
Salame di cioccolato (chocolate salami)
3h 10min
Polish crêpes
3h 35min
Walnut and blue cheese shortbread
1h 20min