Apple ginger cake with salted caramel sauce

Apple ginger cake with salted caramel sauce

4.3 37 avaliações
Preparação 15min
Total 1h 30min
18 slices

Ingredientes

Apple purée
  • red apples (approx. 4 apples), peeled, cored and cut into pieces (2 cm)
    500 g
Cake
  • extra virgin olive oil plus extra for greasing (see Tips)
    180 g
  • spelt flour plus extra for dusting
    400 g
  • piece fresh ginger peeled
    3 cm
  • eggs
    3
  • coconut sugar (see Tips)
    150 g
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • bicarbonate of soda
    2 tsp
  • salt
    1 pinch
  • ground black pepper
    1 pinch
  • ground cinnamon
    2 tsp
  • ground cloves
    2 tsp
Salted caramel sauce
  • salted butter
    120 g
  • double cream (see Tips)
    150 g
  • coconut sugar (see Tips)
    100 g
  • salt
    ¼ - ½ tsp

Dificuldade

fácil


Nutrição por 1 slice

Proteína 5.7 g
Energia 1454.3 kJ / 346.3 kcal
Gordura 21 g
Fibra 2.5 g
Hidratos de carbono 34 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100 000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...