Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 400 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 20 g masła
- 30 g mąki kukurydzianej
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
ou 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
- 800 g wody
- 100 g śmietany, 18% tłuszczu
- ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- 1 jajko
- Nutrição
- por 1 porcję
- Energia
- 721.2 kJ / 172.4 kcal
- Proteína
- 4.4 g
- Hidratos de carbono
- 16.5 g
- Gordura
- 10.6 g
- Gordura saturada
- 5.7 g
- Fibra
- 2.5 g
- Sódio
- 724.1 mg
Nas coleções
Receitas alternativas
Zupa krem z porów
30min
Sycąca zupa krem z fasoli z jabłkiem i majerankiem
45min
Zupa krem z zielonego ogórka
25min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55min
Zupa krem z pora z serem
30min
Zupa jabłkowo-selerowa
40min
Zupa z rukoli
35min
Zupa krem z kaszy jaglanej i kukurydzy
40min
Zupa selerowo-gruszkowa
50min
Zupa ziemniaczana z orzechowym wegańskim pesto
50min
Zupa krem z soczewicy z kurkumą
40min
Zupa krem z pieczonego bakłażana i czosnku
1h 40min