Versões compatíveis
Jerusalem artichoke soup with cheese shards
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Cheese shards
- 90 g cheddar cheese, cut into pieces (3-4 cm)
- 40 g Parmesan cheese, cut into pieces (3-4 cm)
- 90 g unsalted butter, cut into pieces (3-4 cm)
- 170 g plain flour
- ½ tsp paprika, plus extra to sprinkle
- 1 - 2 pinches cayenne pepper
- 1 tsp sea salt
- 1 egg
Jerusalem artichoke soup
- 1 garlic clove
- 500 g Jerusalem artichokes, peeled and cut into pieces (3-4 cm)
- 100 g leek, white part only, cut into pieces (3-4 cm)
- 300 g parsnip, peeled and cut into pieces (3-4 cm)
- 50 g unsalted butter
- 1 ½ tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 900 g water
- 1 apple, cut into quarters
- 3 sprigs fresh lemon thyme, leaves only
- 1 tsp lemon zest, no white pith
- 2 tsp lemon juice
- 20 g pouring (whipping) cream (optional)
- 1 - 2 tsp ground nutmeg, to taste
- 1 - 2 pinches sea salt, to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 2933.5 kJ / 743.5 kcal
- Proteína
- 21.8 g
- Hidratos de carbono
- 49.5 g
- Gordura
- 42.4 g
- Gordura saturada
- 26.8 g
- Fibra
- 17.3 g
- Sódio
- 1378.3 mg
Receitas alternativas
Carrot and coriander soup
30min
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40min
Duck breast à l`orange with orange zabaglione
2u. 20min
Wholemeal spelt pastry
35min
Celeriac and Apple Soup
55min
White bean purée and anchovy on crostini
45min
Roasted Jerusalem artichoke soup (gut health)
1h
Jerusalem Artichoke Soup with Truffle Oil and Parmesan Crisps
1h 15min
Watercress Soup
25min
Pea and lettuce soup with scallops
45min
Chestnut and Fennel Soup - Zuppa di castagne e finocchio
35min
Broccoli soup with sage oil
30min