Versões compatíveis
Jerusalem artichoke soup with cheese shards
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Cheese shards
- 90 g cheddar cheese, cut into pieces (3-4 cm)
- 40 g Parmesan cheese, cut into pieces (3-4 cm)
- 90 g unsalted butter, cut into pieces (3-4 cm)
- 170 g plain flour
- ½ tsp paprika, plus extra to sprinkle
- 1 - 2 pinches cayenne pepper
- 1 tsp sea salt
- 1 egg
Jerusalem artichoke soup
- 1 garlic clove
- 500 g Jerusalem artichokes, peeled and cut into pieces (3-4 cm)
- 100 g leek, white part only, cut into pieces (3-4 cm)
- 300 g parsnip, peeled and cut into pieces (3-4 cm)
- 50 g unsalted butter
- 1 ½ tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 900 g water
- 1 apple, cut into quarters
- 3 sprigs fresh lemon thyme, leaves only
- 1 tsp lemon zest, no white pith
- 2 tsp lemon juice
- 20 g pouring (whipping) cream (optional)
- 1 - 2 tsp ground nutmeg, to taste
- 1 - 2 pinches sea salt, to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 2933.5 kJ / 743.5 kcal
- Proteína
- 21.8 g
- Hidratos de carbono
- 49.5 g
- Gordura
- 42.4 g
- Gordura saturada
- 26.8 g
- Fibra
- 17.3 g
- Sódio
- 1378.3 mg
Receitas alternativas
Caesar salad dressing
10 min
Saffron and cardamom poached pears
40min
Fennel Risotto
35 Min
Roasted Jerusalem artichoke soup (gut health)
1 Std.
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40min
Caramelised Fennel and Ricotta Tarts with Pecorino Crisps
3h
Zesty avocado with crab
10 min
Sunny gazpacho
25min
Chestnut and Fennel Soup - Zuppa di castagne e finocchio
35 Min
Pea and lettuce soup with scallops
45min
Almond Cauliflower Cream Soup with Herb Oil and Crispy Flatbread
45min
Celeriac and Apple Soup
55min