
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 20 g olive oil plus extra for drizzling
- 1 ½ tsp salt plus extra for seasoning
- 1 tsp ground black pepper plus extra for seasoning
- 50 g Parmesan cheese cut into pieces (2 cm)
- 3 pieces lemon peel (approx. 1 x 8 cm strips), no white pith
- 2 garlic cloves
- 1 carrot cut into quarters
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 1 celery stalk trimmed and cut into thirds
- 750 g pork mince
- 150 g red wine
- 80 g tomato paste
- 400 g canned chopped tomatoes
- 2 tbsp dried Italian herbs
- 2 eggplants cut into thin slices lengthways (15-18 slices, approx. 5 mm thick)
- 250 g smooth ricotta cheese
- 3 sprigs fresh basil leaves only
- 30 g pine nuts toasted (optional)
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 440.7 kcal / 1850.8 kJ
- Proteína
- 36.6 g
- Gordura
- 26.7 g
- Hidratos de carbono
- 10.7 g
- Fibra
- 7.3 g
- Gordura saturada
- 9 g
- Sódio
- 965.6 mg
Receitas alternativas
Heirloom Tomato and Zucchini Lasagna (Matthew Kenney)
4h 20min
Chicken cacciatore
50min
Creamy capsicum and zucchini soup
40min
Artichoke and bean ragout
1h 30min
Thai-style fish cakes
30min
Capsicum and potato tortillas with olive tapenade
35min
Salmon and fennel risotto
30min
Turmeric fish
30min
Lemon and herb salmon burgers with zucchini fries
55min
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2h
Lamb Moussaka
1h 30min
Prawn and saffron risotto
30min