Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 20 g olive oil, plus extra for drizzling
- 1 ½ tsp salt, plus extra for seasoning
- 1 tsp ground black pepper, plus extra for seasoning
- 50 g Parmesan cheese, cut into pieces (2 cm)
- 3 pieces lemon peel (approx. 1 x 8 cm strips), no white pith
- 2 garlic cloves
- 1 carrot, cut into quarters
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 1 celery stalk, trimmed and cut into thirds
- 750 g pork mince
- 150 g red wine
- 80 g tomato paste
- 400 g canned chopped tomatoes
- 2 tbsp dried Italian herbs
- 2 eggplants, cut into thin slices lengthways (15-18 slices, approx. 5 mm thick)
- 250 g smooth ricotta cheese
- 3 sprigs fresh basil, leaves only
- 30 g pine nuts, toasted (optional)
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1850.8 kJ / 440.7 kcal
- Proteína
- 36.6 g
- Hidratos de carbono
- 10.7 g
- Gordura
- 26.7 g
- Gordura saturada
- 9 g
- Fibra
- 7.3 g
- Sódio
- 965.6 mg
Receitas alternativas
Risotto with lemon, thyme and feta
30 min
White fish and lemon risotto
30 min
Asparagus risotto
40min
Caribbean stew and steamed rice cups
9h 15min
Roasted pumpkin and quinoa risotto
40min
Moroccan beef stew with Israeli couscous
40min
Salmon and fennel risotto
30 min
Pork with black bean sauce
30 min
Marinated white fish fillets with chermoula sauce and couscous salad
1h 10 min
Chicken cacciatore
50min
Mediterranean vegetable bake
50min
Vegetable bake with goat's feta
1 godz. 30 min